torsdag 11 februari 2010

Spott på marken

ledarplats i dagens GP klargörs ett och annat. För det första att muslimen i Sverige inte behöver följa sedvänjor utan bara sitt eget samvete och i övrigt bli kulturellt kristen. Man bör ju ta seden dit man kommer, något Sverigedemokrater et.al. propagerat för i många år nu. Till "vanligt hyfs" hör att man hälsar på varandra i hand. Den muslimske man som till skillnad från FP-anslutna balkaneser kommer från mellanöstern, hade för avsikt att kommunicera att han 1) inte respekterade kvinnan ifråga, 2) att han nedvärderar kvinnor som kollektiv. Detta kan vi sluta oss till eftersom vår egen kultur är objektiv och normativ.

Övriga kommentarer i etern gör återigen klart att religionsfrihet skall utläsas frihet från religion, och att demokratiska åsikter innebär att man just har den demokratiska åsikten.

Bakom flummig emancipatorisk fernissa visar sig kulturell blindhet och intolerans, detta från samma grupper som kallar kristdemokraterna högerextremister.

Jag tänker på en scen ur Dune: ökenplaneten när en av urinvånarna spottar på den nyanlände baronens golv. En sådan skymf! Eller? Den vise förstår att vatten är det dyrbaraste man kan skänka på en ökenplanet. Den vise försöker förstå vad som kommuniceras.

Igen då, låt oss slå ett slag för borgerlighetens metropolitiska ideal! För viljan att nå över kulturgränserna. Låt oss använda de insikter postmodernismen givit oss till något gott, individens frihet!

8 kommentarer:

Z sa...

Mitt i allt det här undrar jag varför det ska vara så svårt att ta tag i en sådan här sak, lugnt argumentera för den muslimske mannen, och berätta att eftersom kvinnor har en, på pappret, lika hög position som männen, här i Skandinavien, så är det viktigt att markera det socialt, så att man inte medverkar till omedveten diskriminering, känsla av utanförskap i samtalet, för den kvinnlige ledamoten, etc,

och vackert skaka hand, precis som med männen man hälsar på.

Jag är kanske uberoptimist här, men jag kan mycket väl tänka mig att detta funkar mycket bättre än en anmälan. Att lugnt men tydligt, när situationen uppkommer, protestera mot att en person inte skakar hand med alla närvarande.

jag vet, ingen vill ställa till någon scen, alla är konflikträdda nästan, etc.. men jag talar itne om att höja rösten, ellr liknande, endast förklara att i det moderna Sverige skakar man hand med båda könen, för att visa att man har samma värde och blir lyssnad på lika mycket.

mvh
/Z

Tubbo sa...

Tankeexperiment:

Ifall den vise baronen vid nästa möte av respekt erbjudit urinvånaren ett glas vatten med uppmaningen att spara spottet.

Vore det en skymf?

Anonym sa...

Som vanligt blir det alltid skandal, då ogillandet växer mot massinvandringen från Mellanöstern, än mot Ingers mördare på en parkeringsplats i Landskrona. Det blir alltid så, som våra politiker vill.
Mördas den svenska Inger, av en utlänning, så är det ändå svenskarnas rasism, som skall diskuteras, i tidningarna i första hand.
Tänk om det varit en svensk yngling, som slagit ihjäl en åldring iklädd burka, ja även då, så hade det blivit att svenska rasister finns överallt.
Jag hoppas nu, efter valet till hösten att våra politiker, tar i tu med verkligheten, som den är i verkligheten. ( Sossar och moderater, har nu funnit varandra och skall bilda front, mot sina egna kristna svenska medborgare ) Men istället så växer den svenska rasismen, som ökar överallt, sedan det blev bestämt att Sverige skall vara och förbli, ett mångkulturellt land, vilket Olof Palme föreslog 1975.
Jag minns så väl Tage Erlanders ord, det sista året, som han var med. Frågan gällde då? Om Sverige skulle ta emot arbetskraft, från södra Europa?
Nja, Italien, Ungern och Österike godkände han. Men då den vänster inriktade reportern föreslog,
"arbetskraftsinvandring". Från Libanon. "Oh Nej Nej, för tusan", Tage Erlander hade, vid det laget, då flugit upp ur soffan. Det skulle aldrig gå! Ty de har en helt annan religion, som de skulle ta med sig in hit, och eftersom vi har kristen och fri religion, i Sverige så, skulle det bli rena katastrofen i så fall. Året var 1968 eller kanske 69.
Nu har vi drygt en halv miljon, av muslimer här i Sverige och med världens högsta nativitet. Eller hur???

Excelsis sa...

Jag har funderat en del ang. kulturföreläsningar jag varit på där man säger "det är inte den kurdiska kulturen, det är hederskulturen", "det är inte arabisk eller afrikansk kultur, det är traditionalism." På så sätt kan man spjälka av allt ont och göra etniciteten i sig innehållslös. Att vara nigerian är ingen anledning att vara för patriarkala strukturer etc. Detta är ett i mina ögon tveksamt dissikerande av etniciteten. Kulturerna är starkare än så.

Är det då intressant information att Ingers mördare är av ickesvensk etnisk bakgrund. Kanske. Det finns ju onekligen en ganska aggressiv machokultur bland vissa invandrare man möter. En fotbollshuligan hade inte bara kallats svensk.

Anonym sa...

Jaha, så togs äntligen det första spadtaget, nedan för Ramberget, för ett nytt moskébygge, ( dock 20 år försenat ) skall sättas igång, så det var ju bra det. Eller hur??? Och fler kommer det säkert att bli. I Kungälv finns väl inget ännu?
Vad jag vill minnas, så var det statsminister Olof Palme, ( S ) som ville att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land. Det egendomligaste var, att alla de 6 andra partiledarna inne i Sveriges riksdagshus, tyckte att denne man, kom med en mycket glädjande och genial idé. Ja även hans värsta motståndare, som moderater, folkpartister, kommunister o.s.v.
Sverige skall bliva ett mångkulturellt land. Annrs så är Du rasist, nazisist eller främlingsfientlig, så var parollen, vill jag minnas. Fast nu finns det en snabbväxade folkgrupp, som är emot detta. Och det är de nya islamisterna. De är visserligen inte så många ännu, men de växer snabbt till sig, genom sin höga nativitet. Och sin kollosala tillströmning, från Afrika och Mellanöstern, samt med våra politikers hjälp, så är de snart i majoritet.
Men de vill ju ha Sverige för, sig själva. Det är bara så. Eller hur???

Excelsis sa...

Moskén har ett symbolvärde onekligen, precis som kyrkor. Muslimerna har förmodligen redan samlingslokaler även i Kungälv. Skillnaden kanske att detta markerar en övergång. Muslimerna är tillräckligt många för att få synas i det offentliga rummet (till skillnad från buddhister som bara finns på Thai-restauranger).

Jag har inget emot Muslimen. Jag finner oftast muslimen mer tolerant mot mig som kristen än vad många sekulära "kristna" bröder och systrar är. Muslimernas nativitet är för mig mindre oroande än vad svagbegåvades och människor i marginalens är. Upplysningen är inte mer bräcklig än att den kan hantera några ytterlighetsfundamentalister och ändå få den stora massan att i första hand bli svenskar som alla andra. Muslimerna är, precis som praktiserande kristna, en utsatt grupp och vi delar båda förutsättningen att vi har en världsbild som den moderna världen tycker är obsolet, och vi delar inte "de demokratiska värderingarna", utan vilka man förlorar rätt och plats i samhället.

Jag hoppas du kan acceptera att vi har olika åsikter kring detta.

Anonym sa...

Jag tycker att det är konstigt att inte en enda från regeringen, har visat någon sympati eller medlidande för den svenska 78 åriga tanten, som blev ihjälslagen på en parkeringsplats av en utomeuropeisk invandrare. Nähä de tiger, som muren. Men föreställ er att det istället varit en nationaldemokrat, som skulle ha mördat en 78 tant iklädd burka, då hade minsann hatbreven i press och alla nyhetsmedior haglat i minst fem år efteråt, från alla politiker och juronalister, rektorer och prästerskap, men nu gjorde det ju inte så mycket, för denna gången var det ju svenska. Eller hur???

Ingvar sa...

Överallt i Europa nu växer islamofobin i de kristna länderna, katoliker och protestanter enar sig. Islam har inget i Europa att göra med sin religion, sina moskéer, hallal o.s.v. En stor demonstration hölls i Köln i början av maj förra året där 6 500 poliser, hindrade sammandrabbningar mellan 15 000 muslimer uppblandat med vänsterpöbeln, vilka ställde till oreda inne i Kölns centrum.
Då 1000 kristna, demonstrerade, mot islam.
Här i Sverige styrs vi dock av en sådan agenda, så här hemma nämns det aldrig i våra tre medier om vad, som händer nere i det nationellt kristna folket i Europas länder.
Nu kan vi här i Sverige se konsekvenserna av sossarnas ledare, som vi hade för 35 år sedan. Jag erkänner själv, att jag var med och röstade på det gänget ända fram till 1985. Då jag till min fasa, fick min chock, ty dåvarande statsministerns idè var ju att Sverige skulle bli ett islamiskt land. Se bara huru det ser ut i Malmö idag te.x. Eller hur?
Och nu har vi drygt en halv miljon av dessa kultur berikare, med världens högsta nativitet inom våra gränser. Då politikerna i riksdagshuset, rullade in den "Trojanska hästen" fullastade med folk från Mellanöstern och Afrika, inom våra svenska gränser
Dessa nya kultur berikare, räknar inte Sverige, som sitt hemland. Rätt att den styrande"Sverige-fientligga" regering vi har, säger så! Ty dessa lyssnar bara till vad mörkerfolket i Bryssel säger! Vad de etniska svenskarna tycker om denna massinvandring från Mellanöstren och Afrika, struntar dom fullkomligt i.
Vad Sverige behöver nu är en helt ny Gustav Vasa, som med hjälp av dalmasar och stallknektar, tågar in i riksdagshuset, och rättar till det igen med nya"Sverigevänliga"idèer Eller hur???