lördag 1 november 2008

Folkvald?


Jag har tagit en "Att ställa upp i kyrkovalet"-broschyr på pastorsexpeditionen. Den yngste i nuvarande kyrkorådet är 70. Jag har blivit tillfrågad om jag vill ställa upp. Jag har dubbla känslor inför detta. På ett sätt hade kanske varit bra och jag tror att jag hade kunnat göra en del nytta. Samtidigt är det en struktur som jag inte tror på (politiska partier och valförfarande liknande allmänna val i kyrkan). Risken är att jag blir assimilerad, insugen i något.

Får nog suga lite på det.

(Det känns också som att det skulle behöva röras om lite, kanske är det jag backar för..)

3 kommentarer:

Rolf sa...

Jag tycker själv att det är konstigt med politik och kyrka om politiken inte grundas på den kristna läran. Jag förstår inte varför det ska finnas olika partier i kyrkoval. Borde det inte vara personval av ickepolitiska personer som är troende. Man ska väl inte tolka tron på skilda sätt och väljas därefter som det blir med politiska partier. Istället skulle personval av troende ickepolitiksa personer grundas på vad de åstadkommer ur ett kristligt perspektiv och hur de tänker sprida evangeliet och använda det i mänsklighetens tjänst.

Excelsis sa...

Rolf: Jag är helt med dig.

Anonym sa...

Fast om systemet ska kunna förändras krävs det ju att människor väljs in i det nuvarande systemet, så att de i det system vi har idag kan genomföra en förändring....annars kommer det aldrig hända nått.

Man kan tex rösta på frimodig kyrka till kyrkomötet....de vill ha ett icke partipolitiskt valsystem.