torsdag 4 september 2008

Nya engagemang..


Jag har precis gjort min första kväll på det lilla "soppköket" i staden. Det kändes hur naturligt som helst. Dessa små sammanhang, där man kan vandra in och bara vara, där allt bara faller på plats, vad är de om inte ledning från Gud?

Precis samma känsla som med tidebönerna...

8 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Själv har jag också nya engagemang. Varit livaktig på Lûzgannon.

Vad säger du om frihet?

Excelsis sa...

Ja vad skall man säga om frihet. Frihet är givetvis eftersträvansvärt, men ibland ger gränser en större frihet än anarki.

Jag får nog lägga till Lûzgannon på min lista också. Annars kommer jag aldrig ihåg att kolla.. :)

Kraxpelax sa...

Det kan du nog lugnt göra. Jag har varit lite segerrik, om vi säger så, och nu lägger jag an på, ähum, Hög Nivå. :o) Dessutom ska den vara underhållande.

På bloggen, som är välbesökt, behandlar jag just det ämnet. Det var därför jag skrev.

Kolla in Sartre. Som du kanske förstår, anser jag denne utmärkt kompatibel med katolsk tro.

Excelsis sa...

Sartre ja.. JA jag har egentligen inget problem med att kombinera existentialism med kristen tro. Just Sartre själv har jag dock inte läst. Jag kolla din blogg!

Iskra sa...

Just Sartre talar ju mycket om att friheten (den frihet vi måste acceptera, vare sig vi vill eller ej) ligger i att välja att verkligen göra sin egen situation till sin egen, vare sig man själv valt den eller ej från början. Detta ligger i mina ögon inte så långt ifrån min syn på den kristna tron, som ju handlar till stor del om att våga välja att göra Guds vilja, som vi ju inte kan påverka och i grunden inte kan välja bort, till sin egen.

Kraxpelax sa...

Men jag har inga länkar någonstans,och det har sina skäl. :o) Klarar mig bra ändå. guds frid på er allihop.

Motsägelsfull, oförutsägbar, hänger med i realtid och kantrar hit och dit under dagens lopp. Det är system i alltihop, men det vet bara jag som har helheten klar för mig. För utomstående, som bara ser en liten bit, blir det obegripligt.

Excelsis sa...

Iskra: Ja, existentialismen var ett uppvaknande för mig och ligger mycket riktigt nära kristendomen. Viljan är ju central. Det handlar om att medvetande göra sitt liv och sina val, utan detta medvetande kan knappt utkrävas något ansvar och vi är inte mänskliga i någon egentlig mening. Vi måste välja det goda...

Krax: Du har nog rätt i att du pendlar mellan det begripliga och det obegripliga...

Z sa...

bra inlägg och analys av drivkraftens källa