tisdag 10 mars 2009

Stenar

Då sade djävulen till honom: "Om du är Guds son, så befall stenen där att bli bröd." Jesus svarade: "Det står skrivet: Människan skall inte leva bara av bröd." (Luk 4:3-4)
Andlig hunger kan få oss att klä stenar med guld och hoppas på dem. Men vi kan inte sätta vår tilltro till några avgudar. Herren frestades att äta det döda och hårda, kommet av jorden, istället för det himmelska Ordet. Det är detta vi måste vänta på, stenarna får vi fasta ifrån. Så kan vi inte ägna oss åt andliga fasadverk och döda övningar. Vi kan inte låtsas en glädje eller en ödmjukhet. Vi kan inte prestera en tro. Allt vi kan göra är att vänta på Ordet från himlen - det himmelska mannat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så kan man se på det.. Dock har alltid jag sett Jesu frestelse med stenarna, som det rör sig om Jesus skall ge upp i sin mänskliga natur och "förvandla" stenarna till rikigt bröd. Om Jesus inte klarar denna frestelse som människa, har satan vunnit denna kamp... Inte för jag menar att denna tolkning är mer rätt.. Skriften är mångtolkad helt enkelt :)

Jacob Hjort sa...

Det är väl troligen en korrekt historisk och frälsningshistorisk tolkning. Det jag skriver är mer andligt betingat, här och nu och i första hand för mig själv. Många bottnar var ordet...