lördag 21 februari 2009

I fastetider...


Om man är van vid bara gröt kan lingonsylt kännas som lyx, semlor varje dag skulle till slut få den ivrigaste att tröttna. Den direkta behovstillfredsställelsen är inte svaret, hur många kraschade kändisar och stjärnor kan inte berätta det för oss. Nej, vi måste längta, det är en glädjens förutsättning. Vi måste ha vardag, annars får inte festen sitt värde.

Ty längtan utvidgar själen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där - kommer du att fasta på något vis? Jag funderar på att hitta något att avstå ifrån för att skärpa sinnena - har inte kommit på VAD än - det är ju så mycket vardag som ställer till det...

Jacob Hjort sa...

Hans: Jag har inte riktigt tänkt färdigt där. På något sätt skall jag nog försöka frågan är hur seriöst det blir. Det blir inte värre än att utesluta kött, tv, kakor/godis, alkohol/kaffe/andra gifter. Köttet är lite svårt i och med att jag äter i lite här och var. Jag har funderat på bloggfasta, kanske det blir det även om det hade varit tråkigt, samtidigt som det för tillfället tar lite för stor plats. Så vi får se. Det kanske får bli ett inlägg om det här..