fredag 20 juni 2008

Bloggutmaning; Ge omgivningen order!


Jag har följt denna uppmaning lite på avstånd ett tag och nu föräras jag - inte dåligt - Sleepaz har utmanat mig att ge order och på midsommarafton av alla dagar.

“imperativ (lat. (modus) imperativus ‘befallande (modusform)’, av impero ‘befalla’, ‘föreskriva’), modus som anger uppmaning, förbud, vädjan, råd etc. I satser med imperativ är subjektet (som syftar på lyssnaren) ofta underförstått: Skynda dig! Skynda er!
I svenskan är imperativformen identisk med verbets presensstam: hoppa!, vänd!, se!, skriv!, spring!
Så nu lyder ni: stoppa in er själva i ett nötskal och blogga om vad ni skulle ge för fem olika order till omgivningen om ni kunde.
Ju mer egoism, desto bättre!”

1: Tänk! (Var aldrig rädd att låta tanken vara fri. Det värsta som kan hända är att sanningen når igenom dina föreställningar.)

2: Känn (och var i relationer)! (Varat är känslan, är du som jag riskerar du att tänka mer än känna, men vi är kallade till liv. Likadant skall du vara i relationer, vara du i relationer, bort masker, bort fasader, trots stolthet och skam - detta för att du skall böra relatera, börja älska)

3: Be! (Vad är viktigare än detta? Målet inte att sitta och be hela dagen utan att leva i bön. När du är kallad, gör då den uppgiften som om du betjänade Jesus själv, för det är det du gör.)

4: Njut! (Det är inte smärtan utan det goda som är en gåva från Gud. Våga ta emot den. "
Ät honung, min son, det är gott, jungfruhonung är söt för tungan." (Ords 24:13))

5: Gråt! (Gråt gör hjärtat mjukt och är ett bevis på att hjärtat är mjukt. Gråt kan få den där klumpen av aggression och skam att lösa upp sig. Sorg är bearbetning av trauma och inre helande.)


Nu, mot Lund för sill och långdans (hmm, vi får väl se)! Glad midsommar allihop.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fina ord..

Anonym sa...

En sak till.

Den här widgeten för kommenterar fungerar bättre än den förra vi använde.

http://www.bloggerbuster.com/2007/08/recent-comments-widget-update-this.html (kopiera bara in texten i html format och byt ut den mot den gamla)