tisdag 17 juni 2008

Taizé - anmäld


Så var man äntligen anmäld till Taizé. Det blir fjärde gången jag besöker det franska klostret. Den 12:e juli bär det av. Två veckor denna gång, den andra har jag tänkt att tillbringa i tystnad, då klostret har en liten del där man inte yttrar ett ord annat än under bikt och böner.

För den som vill dela glädjen kör Delfinbuss varje lördag hela sommaren, med hemkomst måndagen därpå.

9 kommentarer:

Charlotte Thérèse sa...

Hej!

Hittade just din blogg!

Åka till Taizé låter härligt....!

Där började mitt livs resa - för att göra en lång historia kort...

Ser att du skriver fina kommentarer kring bibeltexter - vill du vara med i bibelbloggen på fredagar i min blogg? Det går bra att fundera över tidigare inlägg också.

Charlotte

Jacob Hjort sa...

Hej och välkommen. Ja Taizé är en väldigt speciell plats.

Jag får tacka för komplimangen. Jag skall absolut ta mig en titt på nästa bibelblogg. Risken är att det blir först på lördag eller så.. (Denna vecka alltså.)

Anonym sa...

Hur är det att åka buss så långt?

Jacob Hjort sa...

Ja, man sover på bussen. Borstar tänderna på något auto-bahn-hak. Äter dyra inplastade mackor eller mcdonald.. Man kan ju hoppas på att hamna bredvid någon trevlig, annars är det böcker, ipod och öronproppar som får skärma av en.. Ditvägen är värre än hemvägen. När man väl skall tillbaka är man så lugn (eller jag har varit) att man kan leva med det mesta.

Anonym sa...

Jag har åkt till Prag en gång i buss på muckar resa med lumpengänget. Men då var jag full hela resan så det kanske inte räknas :)

Blir nog flyg för min del om jag skall till Taize, finns rätt billiga flyg till Paris nuförtin.

Jacob Hjort sa...

Så gammal är du väl inte.. :) Nej det är klart att det är skönt att flyga.

Sidan nedan listar de närmsta flygplatserna.

http://www.taize.fr/en_article335.html?lang=sv

Johanna G sa...

Avundas dig för att du får till det och kan åka två veckor. Sist jag var nere i Taizé så ville jag verkligen stanna två veckor, men var tvungen att åka hem efter en (alltså, jag visste redan från början att jag inte kunde stanna, men jag hade verkligen velat göra det!).

Hoppas du får det riktigt, riktigt bra!

Anonym sa...

Vadå är det gammaldags att vilja flyga? :)

Jacob Hjort sa...

Johanna: Ja 4 v semester och inte en själ att ta hänsyn till. Det finns positiva sidor med det.. Jag tror det kommer bli underbart. Räkna med rapport!

Sleepaz: Jag syfta på bekvämligheten, flyg är ju nu, precis som på det glada 30-talet ett modernt sätt att resa, (även om man skulle kunna hålla med Tenacious D om att "the tube technology" borde kommit längre). Det är inte så rock n' roll att flyga reguljärt. Privatjet eller buss ska're'va. ;)