tisdag 6 januari 2009

Lite av varje

Vi hade körkonsert idag, eller vi sjöng i Gudstjänsten. Lite annorlunda musik. Ramirez: Navidad Nuestra (se Youtubeklippen) tillsammans med en liten chilensk-svensk-göteborgsk ensemble vid namn Valparaiso. Det spelade lite instrumentalmusik av den gamla tonårshjälten Victor Jara också under nattvarden. Det tycker jag var lite festligt. Jag har alltid tolkat t.ex. folkets vind som ganska kristendomskritisk men nu när jag läser texten är det kanske inte så han menar.

Och så blev jag tillfrågad om jag ville vara med på en lista till riks- och stiftsnivå för Frimodig kyrka i kyrkovalet.. Valplattformen känns ok, men vi får väl se.. Försiktigt positiv i nuläget (man lär väl knappast bli något toppnamn, jag är väl inte tillräckligt ung för att vara "token young guy", typ Fridolin, och har väl annars inga meriter, men ställer man upp får man ju vara beredd...) Jag har heller ingen riktig koll på grupperingen, jag orkar liksom inte med självrättfärdig missionsprovinsen-light, vilket det ofta blir i grupper som vill har Kyrka i kyrkan. Någon som vet?

Jag kan slutligen stämma in i (vilken blogg den nu var)s rekommendation att lyssna på denna föreläsning om Dietrich Bonhoeffer.

2 kommentarer:

Johanna G sa...

Låter spännande att sitta i kyrkorådet för den församling man är engagerade i. Satsa hårt skulle jag säga :)

Excelsis sa...

Ja, jag får hålla er uppdaterade.. :)